La Flama del Canigó convida a les entitats de la ciutat de Lleida a participar de l’entrega dels focs de Sant Joan

divendres, 14 de juny del 2024

Recorda a totes les organitzacions de la ciutat que poden recollir el foc del Canigó a la Plaça de Cappont per encendre les fogueres, tal com mana la tradició

L’Associació Flama del Canigó de Lleida fa una crida a les entitats del conjunt del teixit associatiu de Lleida perquè participin de l’entrega dels focs de Sant Joan el pròxim diumenge, 23 de juny, a les 20:30 hores a la plaça del Carrer Sant Joan de Mata de Cappont (plaça del paraigua). Com és tradicional a la capital del Segrià, serà en aquest indret de la ciutat on es repartirà la flama entre totes les entitats (veïnals, esportives, culturals, etc.) o particulars que vulguin encendre les seves fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó.

Un moment de l'acte de 2023 a la Plaça Paeria.

La comitiva de la flama del Canigó -formada per ciclistes del Club Ciclista Terraferma i del Club Esportiu Raïmat- arribarà a Lleida la tarda del 23 de juny per la carretera C-13, des de Balaguer, a la rotonda que enllaça amb l’Avinguda Indústria del Polígon Industrial el Segre (coneguda popularment com a rotonda del Botan). En aquest punt, se'ls uniran més ciclistes dels clubs esportius i vehicles de la resta d’entitats, tots guarnits amb Senyeres i elements que nacionals que posin en relleu una celebració que serveix de preludi de la Festa Nacional dels Països Catalans (24 de juny).

La caravana entrarà a la ciutat fins a arribar al Palau de la Paeria, on se celebrarà l’acte institucional a les 20 h, presidit pels regidors de la corporació municipal i els representants de les entitats que s’aixopluguen sota l’Associació Flama del Canigó de Lleida. Aquest acte simbolitza l’entrega de la Flama a la ciutat, que quedarà resguardada en un fanalet dins el Palau.

En finalitzar els parlaments i l’entrega pròpiament dita, la caravana posarà rumb a Cappont fins a arribar a la plaça del Carrer Sant Joan de Mata (coneguda popularment com a plaça del paraigua), on un peveter esperarà la flama. A partir d’aquí, la flama encendrà els fanalets o torxes de les associacions que la repartiran per cada barri encenent les seves fogueres i donant el tret de sortida a la nit més màgica de l’any. 

Paral·lelament, la Flama del Canigó es repartirà per tots els indrets dels Països Catalans, arribant a pobles com Morella i Castelló (País Valencià) o l'Illa de Palma (Balears). Així mateix, la Flama entrarà al Parlament de Catalunya on serà rebuda per una delegació de parlamentaris i autoritats catalanes.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada